Diposita aquí el teu masclisme

Diposita aquí el teu masclisme
Diposita aquí el teu masclisme

Des del grup municipal d’Esquerra Republicana, sempre hem considerat que s’ha d’aprofitar qualsevol campanya per lluitar i acabar amb la xacra social de la violència masclista i de gènere.

De fet, vam impulsar l’aprovació de la declaració institucional del Prat com a ciutat feminista aprovada en el ple del passat mes de novembre. Per aquesta raó i perquè és un eix principal en la nostra lluita per aconseguir una societat més justa i igualitària seguim fent-nos partícips de totes aquelles campanyes que ajuden a visibilitzar que encara existeix aquesta xacra social que ha agreujat durant el temps de confinament i pandèmia sanitària.

Amb aquest motiu, el passat dia 26 de març vam demanar autorització, via registre, per engegar la campanya “Diposita aquí el teu masclisme” de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya. Amb aquesta campanya “Diposita aquí el teu masclisme” es pretén reconèixer i desmuntar el masclisme per llençar-lo directament a la paperera. Tal com diu la Presidenta de l’Institut Català de les Dones, la Laura Martínez, “reconèixer el masclisme i desmuntar-lo llençant-lo simbòlicament a les papereres és important perquè no podem lluitar contra una ideologia si no és reconeguda”.

Aquesta campanya te dues besants: una que han de realitzar els ajuntaments i una altra que poden dur a terme les entitats. Per fer la campanya a nivell institucional des de l’Ajuntament, aquest s’ha d’haver adherit oficialment a aquesta campanya. De moment, el nostre Ajuntament encara no s’ha adherit i, aprofitant el mateix document entrat al registre vam demanar aquesta adhesió.

Després de parlar amb la regidora de feminisme i LGBTI, vam acordar trobar-nos en els propers dies i fer arribar aquesta proposta d’adhesió al Consell Municipal de la Dona en la seva propera convocatòria i donar-li un impuls més transversal i més participatiu.